Lentomatkustaja kuvasi ikkunasta upeat revontulet – näky kuin satumaailma!

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kun aurinkotuulten varatut hiukkaset koskettavat Maan ilmakehää, syntyy upeistakin näyistä kaunein: Revontulet. Mitä lähempänä maapallon napoja ollaan, sitä enemmän revontulia voi nähdä. Valokuvaaja Nathan Starzynski ikuisti revontulet lentokoneen ikkunasta.

– Lensin unimaisen näyn läpi. Tämä oli ehdottomasti parasta lentokoneviihdettä, mitä olen koskaan kokenut, Nathan Starzynski kirjoittaa yrityksensä Facebook-sivulla.

Starzynski tiesi, että saattaisi yölennollaan osua hiukkaspurkaukseen Kanadan yläpuolella. Mies osui oikeaan ja pääsi todistamaan maapallon ilmakehässä loistavaa värien tanssia. Mies kuvasi revontulista timelapse-videon.

Air Canada Aurora – 2017 01 31

Flying through dreams. The greatest in flight entertainment I've ever experienced. In the lead up to a trip home, I had been watching the aurora forecast, and knew that there was supposed to be a G1 magnetic storm the night of my flight. The day before leaving, I reserved a North facing window seat at the rear of the plane accordingly. I expected to see the lights later at night while flying over Manitoba/Ontario, but was happily surprised when they made a strong early appearance. The video begins over Southeastern Alberta just after 8PM local time, and ends near Thunder Bay. The brightest city is Winnipeg. To capture this timelapse, I extended a tripod and wedged it against the window seat, with the camera lens pressed against the glass. Airplane windows are very prone to reflections, so I blacked out the entire window with a sweater, leaving only the camera monitor showing through the back. Fortunately, I had an entire row to myself to play with cameras, and had another window to stare spellbound out of while reclining back. Sony a7s – f/4, 5", ISO 25600 – 1" interval between shots.Music: Air – All I NeedTo use this video in a commercial player or in broadcasts, please email licensing@storyful.com

Publié par Nathan Starzynski Media sur mercredi 1 février 2017