Uber palkkasi NASA-insinöörin – lentotaksit tulevat jo ensi vuonna?

Digi · Terhi Piiroinen

Kuljetuksiin keskittynyt jättiyhtiö Uber pyrkii jatkuvasti laajentamaan liiketoimintaansa ja hyödyntämään viimeisintä teknologiaa hankkeissaan. Yhtiö on nyt palkannut riveihinsä NASA:n palkkalistoilla aiemmin toimineen insinööri Mark Mooren. Mies pääsee näyttämään taitonsa lentotaksien käyttöön ottamisessa.

Uberin tavoitteena on tuoda markkinoille helikopterien kaltaiset sähkömoottorein toimivat lentävät ajoneuvot lähivuosina. Hanke kulkee nimellä Uber Elevate. Uskaliaimpien ennustusten mukaan ensimmäiset lentoautot näkyisivät liikenteessä jo vuoden kuluttua. Wired uutisoi hankkeesta jo viime syksynä, mutta nyt se on edennyt toteutusvaiheeseen.

Yhtiön pääasiallisena tavoitteena on tarjota autopilottien ohjaamia lentokyytejä ihmisille viimeistään vuonna 2021. Uberin palkkaama Moore on työskennellyt Yhdysvaltain liittohallituksen alaisessa ilmailu- ja avaruushallintoviraston alaisuudessa 30 vuotta, Bloomberg uutisoi. Kerroimme aiemmin Airbusin samankaltaisesta hankkeesta, joten lentotaksirintamalla on nyt käynnissä todellinen kilpajuoksu.