Trumpin twiitti aiheutti taas närää – vastineesta paisui viraalihitti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pariisissa mies hyökkäsi sotilaiden kimppuun viidakkoveitsen kanssa Carrousel du Louvre -aukiolla. Sotilas oli heti ampunut hyökkääjää, joka oli kuljetettu tapahtumapaikalta sairaalaan. Varatoimenpiteenä aukion läheisyydessä sijaitseva Louvren taidemuseo oli CNN-uutisten mukaan tyhjennetty vierailijoista.

Donald Trump otti tapahtumiin nopeasti kantaa omalla Twitter-kanavallaan tarkistamatta tapahtuman faktoja sen enempää. Donald Trumpin mukaan hyökkäys tapahtui Louvren taidemuseon sisällä, minkä seurauksena turistit olivat jääneet museon sisälle loukkuun. Tämä ei pitänyt paikkaansa, minkä vuoksi twiittiin otettiinkin heti kantaa.

Nyt Egie Wildin kirjoittama vastaus on lähtenyt leviämään Facebookissa. Wild on selittänyt vastauksessaan kaiken mikä Trumpin julkaisussa on väärin. Hän on kiteyttänyt vielä vastauksensa loppuun, että mitään Donald Trumpin puheita ei voi ottaa tosissaan ilman, että tarkistaa itse asian faktat. Egie Wildin julkaisua on jaettu tällä hetkellä jo lähes 200.000 kertaa.

Dear Mr Trump,thank you for your concern.A man has indeed attacked a soldier with two machetes this morning in…

Publié par Egie Wild sur vendredi 3 février 2017