Hylätty huvipuisto houkuttelee matkailijoita Etelä-Koreassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Etelä-Korean Gimhaessa sijaitseva Gaya Landin huvipuisto oli 90-luvulla suosittu lapsiperheiden huvittelukeskus. Nykyisin huvipuisto muistuttaa kauhuelokuvan kulisseja, joissa voi kuulla vain korvien läpi tunkevan hiljaisuuden ja satunnaiset laitteistojen aiheuttamat nitinä-äänet.

Netistä löytää runsaasti materiaalia maailman hylätyistä huvipuistoista. Jopa niin paljon, että niitä kiertämällä pääsisi likimain jokaiselle mantereelle ja tunnettujen suurkaupunkien lähelle. Hylätyt huvipuistot ovat etenkin urbaania löytöretkeilyä harrastavien suosiossa. Yksi maailman hylätyistä huvipuistoista on Gaya Land.

Korealainen huvipuisto avattiin yleisölle vuonna 1991, mutta se jouduttiin sulkemaan 20 vuotta myöhemmin kävijämäärien romahdettua. Huvipuisto on ollut noin viisi vuotta tyhjillään ja se on jätetty oman onnensa nojaan ränsistymään. Satunnaiset matkailijat käyvät huvipuistossa valokuvaamassa näkymiä, mutta muuten sieltä ei löydy eloa – ainakaan tällä puolen tietoisuutta.

Abandoned amusement park #busan #korea #gayaland

A photo posted by Marshall (@marshallshea) on