Stara Etelä-Korea

Matkailu

Hylätty huvipuisto houkuttelee matkailijoita Etelä-Koreassa

Etelä-Korean Gimhaessa sijaitseva Gaya Landin huvipuisto oli 90-luvulla suosittu lapsiperheiden huvittelukeskus. Nykyisin huvipuisto muistuttaa kauhuelokuvan kulisseja, joissa voi kuulla vain korvien läpi tunkevan hiljaisuuden ja satunnaiset laitteistojen aiheuttamat nitinä-äänet.

Netistä löytää runsaasti materiaalia maailman hylätyistä huvipuistoista. Jopa niin paljon, että niitä kiertämällä pääsisi likimain jokaiselle mantereelle ja tunnettujen suurkaupunkien lähelle. Hylätyt huvipuistot ovat etenkin urbaania löytöretkeilyä harrastavien suosiossa. Yksi maailman hylätyistä huvipuistoista on Gaya Land.

Korealainen huvipuisto avattiin yleisölle vuonna 1991, mutta se jouduttiin sulkemaan 20 vuotta myöhemmin kävijämäärien romahdettua. Huvipuisto on ollut noin viisi vuotta tyhjillään ja se on jätetty oman onnensa nojaan ränsistymään. Satunnaiset matkailijat käyvät huvipuistossa valokuvaamassa näkymiä, mutta muuten sieltä ei löydy eloa – ainakaan tällä puolen tietoisuutta.

Abandoned amusement park #busan #korea #gayaland

A photo posted by Marshall (@marshallshea) on

Ohhoh! Ruoka

Vihdoinkin! Etelä-Korea kielsi koirien teurastamisen ja lihan myynnin

Etelä-Korea on ollut pitkään surullisen kuuluisa torista, jolla myydään koiran lihaa ja teurastetaan koiria. Eläinrakkaat ihmiset ovat pitkään protestoineet lihatoria ja koiranlihateollisuutta vastaan, mikä on viimein tuottanut halutun lopputuloksen.

Etelä-Koreassa on kielletty koirien teurastaminen ja koiran lihan myyminen. Teurastamot lakkautetaan BBC-uutisten mukaan jo viikon kuluttua, minkä jälkeen koiranlihateollisuudella itsensä elättäneet alkavat saamaan tukia keksiäkseen itselleen uuden elannon eri alalta.

Seongnamin pormestari Lee Jae-myung lainasi Gandhia puheessaan kertomalla, että valtiota pystyy arvostelemaan sen perusteella miten siellä eläviä eläimiä kohdellaan. Koiranlihateollisuuden ja lihatorin lakkauttamisella pormestari haluaa parantaa näin ollen koko Etelä-Korean mainetta.

Viranomaiset ovat kuitenkin huolissaan siitä, että kielto ja sen voimaantulo eivät tule astumaan todellisuudessa voimaan niin nopeasti ja yksinkertaisesti. Teollisuutta tulee vahtia kiellon jälkeen jatkuvasti, koska niin monien elanto on siitä kiinni, että sitä tullaan luultavasti yrittämään salaa jatkaa vielä kiellonkin jälkeen.

Matkailu Viihdeuutiset

Kolme vaiettua paratiisikohdetta – lomaile näissä ennen kuin sana leviää!

Maailmassa riittää paljon nähtävää ja useita kauniita kohteita, joita turistit eivät ole vielä löytäneet. Nyt Lonely Planet on listannut upeimmat salaiset matkakohteet, joita ihmiset eivät ole vielä osanneet ottaa harkintaan miettiessään itselleen sopivaa seuraavaa matkakohdetta.

Ensimmäiselle sijalle tuli Malta, joka on tosin jo monien suomalaisten löytämä matkakohde. Maltan luontoa ja etenkin sen kristallinkirkasta vettä ylistetään. Opaskirjailija Abigail Blasi kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että Maltaa ei tulisi ajatella vain vanhempien ihmisten kohteena. Sen pieni Gozo-saari on yksi Euroopan parhaimpia sukelluskohteita, jonne seikkailunhaluisten aktiivisten nuorten aikuisten tulisi löytää.

Toisen sijan salaisten paratiisien joukossa sai Etelä-Korean pääkaupunki Seoul. Etelä-Koreaan erikoistunut Megan Eaves kertoi Seoulin olevan tällä hetkellä kaikkein trendikkäin kaupunki koko maailmassa. Eaves ylisti kaupunkia varsinkin hyvin hoidetun metrosysteemin ja uskomattoman ruokakulttuurin vuoksi.

Kolmanneksi listattiin Serbian Vojvodina. Vojvodina on turistialueista vielä toistaiseksi niin kaukana, että matkustaja voi todella tuntea itsensä paikalliseksi ja saada oikean kuvan paikallisesta kulttuurista. Vojvodina loistaa taiteen ja historian lisäksi myös erikoisilla aktiviteeteilla, joita kaupunki tarjoaa. Näiden mukana ovat muun muassa ratsastaminen ja lintubongaus.

Gozo, Malta

Amazing place 🏝 #enjoylife #azurewindow #gozo #malta

Kuva, jonka SWETLANA (@swetty_______) julkaisi 29. 09ta 2016 klo 1.46 PDT

Seoul, Etelä-Korea

#서울#seoul#korea#scene#首尔

Kuva, jonka M (@seanjun0) julkaisi 29. 09ta 2016 klo 2.52 PDT

Vojvodina, Serbia

#petrovaradin #petrovaradinskatvrdjava #novisad #serbia #ns #views #photography #amazing #vojvodina #sightseeing #srbija #srbijainstagram

Kuva, jonka Novi Sad 🇷🇸🎶🏘🏡🏫🏢 Photography (@_nsviews) julkaisi 27. 09ta 2016 klo 4.03 PDT

#mileticevtrg #novisad #sunset #sky #clouds #instagood #instalike #srbija #vojvodina

Kuva, jonka Marko (@nistagramer) julkaisi 26. 09ta 2016 klo 11.57 PDT

Viihdeuutiset

Irlantilaisnainen ei saanut töitä Koreasta: ”Irlantilaisilla taipumus alkoholismiin”

Ihmisillä saattaa olla syvään juurtuneita ennakkoluuloja esimerkiksi eri maiden kansalaisista. Suomalaiset ovat sisäänpäin kääntyneitä ja sisukkaita, brasilialaiset ovat kauniita ja amerikkalaiset elävät leveästi – ainakin stereotypioiden mukaan. Irlantilaiset ovat samalla kaavalla ajateltuna alkoholisteja.

Vai ovatko? Irlantilainen nainen on nyt saanut kuulla edustavansa alkoholisoitunutta kulttuuria hakiessaan opettajaksi Etelä-Koreaan. Nainen lähetti hakemuksensa sähköpostilla, ja sai pian vastauksen. Hänen hakemuksensa hylättiin, koska irlantilaisilla on luontainen taipumus alkoholismiin.

irlantilaiset06112014

Nainen pöyristyi vastauksesta. Hän on vieraillut Etelä-Koreassa kolme kertaa ja kerran jopa Pohjois-Koreassa. Naisen mukaan näissä Aasian maissa on paljon samankaltainen juomakulttuuri kuin hänen kotimaassaan Guinnessin kehdossa, Mirror-lehti uutisoi. Sähköpostin kuvakaappaus on herättänyt runsaasti kummastelua ympäri maailmaa.

Kerroimme taannoin, että suuren alkoholitutkimuksen mukaan Etelä-Koreassa nautitaan keskimäärin 13,7 alkoholiannosta henkilöä kohden viikoittain. Toisella sijalla on odotetusti Venäjä ja sen jälkeen Filippiinit, Thaimaa ja Japani. Suomi on vasta sijalla 13. heti Saksan jälkeen. Suomessa nautitaan viikoittain 2,9 alkoholiannosta henkilöä kohden. Irlanti oli tuloslistan seitsemästoista 2,6 alkoholiannoksen viikkoannoksellaan.

Digi

Hämmentävä netti-ilmiö Koreassa – joku saa tästäkin seksuaalista tyydytystä

Lukuisat ihmiset, yleensä naiset, ympäri maailmaa tekevät tienestiä esimerkiksi riisuuntumalla web-kameran edessä internetissä. Erilaiset tirkistelyfetissisivustot ovat monille helppo keino lyödä rahoiksi. Kaikissa tapauksissa ei ole kuitenkaan kyse perinteisistä seksiakteista tai strippaamisesta.

YouTube
YouTube

Park Seo-yeon -niminen eteläkorealainen nainen esiintyy internetissä nimimerkillä The Diva. Hän ansaitsee nykyään elantonsa kokkaamalla näyttäviä ruoka-annoksia ja syömällä ne web-kameran edessä. Hänen touhujaan seuraavat ihmiset lähettävät hänelle virtuaalisia lahjoituksia, jotka voi vaihtaa rahaksi.

Reuters-uutistoimiston mukaan The Divan seuraajista useat ovat miehiä, jotka lievittävät yksinäisyyttään seuraamalla internetissä ruokailevia naisia. Osa seuraa naisen toimia fetissisistä syistä, sillä suuria määriä syövät naiset aiheuttavat heille seksuaalista mielihyvää. The Divan kaltaisten web-kameran edessä syövien naisten seuraamiselle on Etelä-Koreassa oma terminsä: Gastronominen tirkistely.

– Tunnen, kuin söisin yhtä paljon ruokaa hänen kanssaan. Siitä tässä on mielestäni kysymys. Se on miellyttävää yksin syöville ihmisille, The Divan seuraaja kertoo Reutersin haastattelussa.

The Diva ansaitsee lahjojen avulla yli 6.500 euroa kuukaudessa. Hän onkin lopettanut päivatyönsä keskittyäkseen kameran edessä ruokailuun. Nainen itse kertoo videoiden olevan suunnattu niille ihmisille, jotka eivät voi syödä yhtä paljon tai ovat esimerkiksi laihdutuskuurilla.