Tässä ne ovat! Muumien uudet ääninäyttelijät – katso maistiainen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin, että Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin pohjautuva Muumilaakson tarinoita -animaatiosarja tekee paluun remasteroituna ja suomeksi uudelleenäänitettynä. Nyt ensimmäiset maistiaiset uusista versioista on julkaistu.

Muumilaakson asukkaiden uusina ääninäyttelijöinä kuullaan muiden muassa Aksu Palmén Muumipeikkona, Heljä Heikkinen Niiskuneitinä, Karolina Blom Pikku Myynä sekä Katja Aakkula Muumimammana ja Juha Varis Muumipappana. Jarmo ”Seppo Taalasmaa” Koski antaa äänensä Muumilaakson poliisille ja Roope Salminen & Koirat -yhtyeen laulaja Jon-Jon Geitel esittää Niiskua.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-1992 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa.

Suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan uudistus on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa ja Muumien monitasoista perintöä huolellisesti kunnioittaen. Käsikirjoituksen suomalaisen kieliversion uudesta suomennoksesta vastaa Minna Tasanto. Ensimmäiset 26 uudistettua suomenkielistä jaksoa tulevat nähtäville viikolla 7 avautuvaan C More -suoratoistopalveluun.