Sometusta vuorikiipeillessä – Mount Everestille Ilmainen WiFi

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Mount Everestillä kiipeilevien ei tarvitse pian huolehtia siitä, pystyykö Instagram-kuvia jakamaan paikan päältä. Vuorella sijaitsevaan perusleiriin on nimittäin tulossa ilmainen langaton verkko.

Nepalin hallitus on tuomassa ilmaisia WiFi-pisteitä Mount Everestin yli 5.000 metrin korkeudessa sijaitsevalle perusleirille. Leiri on suosittu levähdyspaikka kiipeilijöiden ja muiden retkeilijöiden keskuudessa.

Hindustan Times -lehden mukaan ilmaisten WiFi-pisteiden tarkoituksena on sekä helpottaa pelastustoimia onnettomuustilanteissa että edistää alueen matkailua. Ilmaisen langattoman verkon ansiosta retkeilijöiden olisi entistä helpompaa pitää yhteyttä läheisiinsä vuoristossa liikkuessaan.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat