Elefantinpoikasen ensiaskeleet videolla – sinnikäs pikkuhurmuri

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Elefantin synnyttäessä muu lauma kerääntyy emon ja vastasyntyneen poikasen ympärille ihmettelemään uutta jäsentä ja suojelemaan vastasyntynyttä ja emoa. Poikanen nostetaan jo pian syntymän jälkeen jaloilleen, että lauma pääsee uudelleen liikkeelle.

Nyt Etelä-Afrikassa saatiin tallennettua videolle hellyttävä hetki, kun pieni elefantinpoikanen yrittää ottaa vaappuvia ensiaskeleitaan. Vanhemmat elefantit nostavat poikasen aina pystyyn sen kaaduttua ja yrittävät auttaa sitä jaloilleen. Päättäväinen elefantti ei pienestä lannistu vaan yrittää aina kaatumisen jälkeen reippaasti uudelleen pystyyn nousemista ja kävelemistä.

Videon tietojen mukaan poikanen yritti nousta pystyyn puolen tunnin ajan kunnes se lopulta onnistui ja pääsi liikkeelle. Lauma joutui kuitenkin aina pienten välimatkojen jälkeen jo pysähtelemään, että pikkuinen sai tasattua hengitystään.