Robbie Williamsin jättikonsertti Suomessa – lavarakennelmista erikoinen ongelma

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tulevan kesän kohutuin keikka lienee supertähti Robbie Williamsin esiintyminen 10. elokuuta Tampereella Ratinan stadionilla. Stara tapasi konsertin promoottori Timo Isomäen, joka paljasti haastattelussa, että jättikonsertin lavarakennelmista on aiheutunut järjestäjille ylimääräistä päänvaivaa.

Timo Isomäki, Kuva: StaraTV

Robbie Williamsia ja sen lämmittelijänä esiintyvää Erasurea odotetaan katsomaan peräti 32.000 ihmistä, jotka pääsevät samalla ihastelemaan läheltä myös Suomen mittapuussa poikkeuksellisen suurta lavarakennelmaa. Suomen konserttipaikka on koko The Heavy Entertainment Show -kiertueen pienin, joten rakennelmat on suunniteltu suuremmille areenoille.

50 rekalla tuotavat rakenteet ovat niin massiivisia, että ne eivät mahdu sisään stadionin kulkuaukoista, eivätkä myöskään rekat mahdu ajamaan alueelle. Siksi paikalle on tilattu suuria nostureita, joilla lavarakenteita nostetaan stadionille ja sieltä pois.

– Tämä on yksi suurimmista koskaan Suomessa nähdyistä tuotannoista. Keikkaa rakennetaan kuuden päivän ajan. Ratinan erikoispiirre on se, että sinne ei pääse rekoilla. Meille tulee vähän lisäpäiviä, kun tavarat puretaan parkkialueella ja siirretään erinäisillä kulkuneuvoilla ja nostureilla stadionille. Rekkamäärä kertoo siitä, että tavaraa tulee todella paljon, Timo Isomäki kertoi Staralle.