Hello Kitty sai haastajan – vihainen kultapanda kuuntelee metallimusiikkia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanilaisen Sanrion tunnetuin hahmo lienee suloinen ja kiltisti käyttäytyvä kissapäinen Hello Kitty -tyttö. Nyt yhtiö on luonut uudenlaisen eläinhahmon kuvastamaan nuoria, uraputkessa tahkoavia naisia, jotka purkavat paineitaan vapaa-ajalla raskasta musiikkia kuunnellen.

Vihainen kultapanda Aggretsuko on ylityöllistetty toimistotyöntekijä, joka näyttää ulospäin suloiselta hahmolta. Japanilaisten naisten odotetaan käyttäytyvän korrektisti ja ilman, että osoittaisivat mielipahaa tai ärtymystä. Hahmon esittelyvideolla Aggretsukon pinna palaa totaalisesti pomon kannettua hänen eteensä uuden kasan töitä, vaikka olisi kotiinlähdön aika.

Sanrion uusi hahmo kuvastaa japanilaisten naisten persoonallisuutta. BBC:n haastatteleman tutkija Charlie Shikazakin mukaan moni japanilaisnainen on rauhallisesta ulkokuorestaan huolimatta vihainen ja turhautunut. Moni nainen on samaistunut vapaa-ajallaan patoutumia ja vihaa vapauttavaan pikkupandaan.