Maailman eniten matkustaneet artistit listattiin – kukaan ei arvannut tulosta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkailuyritys TravelBird on julkaissut Listauksen maailman eniten matkustaneista muusikoista. Tutkimuksessa selvitettiin mitkä yhtyeet ja muusikot ovat tähän mennessä matkustaneet eniten kiertueillaan. Tulosta tuskin kukaan osasi odottaa, sillä voiton veivät DJ-supertähdet.

Maailman eniten matkustanut artisti on DJ Tiesto, jonka keikkojen välimatkat ovat yhteensä peräti 2,5 miljoonaa kilometriä. Viimeisen vuoden aikana hän on matkustanut 337.000 kilometriä. Lisäksi selvitettiin paljonko tosifanin matkat olisivat maksaneet, mikäli hän olisi seurannut idoliaan kaikille keikoille koko uran ajan. Tieston fanille matkat olisivat maksaneet 460.000 euroa.

Toiseksi listalla sijoittui DJ-supertähti Paul van Dyk, joka on matkustanut urallaan 2,3 miljoonaa kilometriä ja viimeisen vuoden aikana 186.000 kilometriä. Kolmantena listalla on Bob Dylan, joka on tehnyt keikkamatkoja urallaan 2,2 miljoonaa kilometriä ja viimeisen vuoden aikana 57.000 kilometriä. Paul van Dykin fanin matkakulut olisivat olleet 426.000 euroa ja Dylanin 410.000 euroa.

Viiden eniten kiertäneen joukkoon mahtuivat myös Metallica 2,1 miljoonalla kilometrillä ja Aerosmith 1,8 miljoonalla kilometrillä. Hiphop-alan eniten kiertänyt on Snoop Dogg 1,4 miljoonalla kilometrillään. Beyoncelle on kertynyt neljä kertaa enemmän matkakilometrejä kuin Jay-Z:lle ja Rammstein on kiertänyt enemmän kuin Justin Bieber.

Selvitys laskettiin ottamalla huomioon artistien ja yhtyeiden kotimaan- sekä maailmankiertueet uran alusta saakka. Mukana ovat kiertueisiin kuuluvat areena- ja festivaaliesiintymiset, mutta yksityistilaisuudet on jätetty laskematta tutkimustuloksiin. Myös kiertueiden ulkopuolella tehtyjä maksettuja esiintymisiä puuttuu siten listalta.