Liettuan matkailumainoksessa nolo yksityiskohta – tämä kuva on Suomesta!

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Liettuan virallinen matkailuvirasto on jäänyt kiinni valheellisesta mainonnasta. Viraston Facebook-sivuilla on käytetty kuvia Suomesta ja Slovakiasta. Matkailuviraston johtaja on irtisanoutunut kohun jälkimainingeissa.

Eniten huomiota sivustolla herätti kuva, jossa oli koirarekiajelu. Kuva on otettu Suomessa, ei Liettuassa. Kaikista korneinta tilanteessa on se, että matkailuviraston sloganina on: ”Lithuania. Real is beautiful. Eli suomennettuna Liettua. Aito on kaunista”, vaikka kampanjassa on käytetty kaikkea muuta kuin pelkästään aitoja otoksia.

Liettua yrittää kampanjan avulla parantaa houkuttelevuuttaan matkailumarkkinoilla. Sen budjetiksi on määritelty valtionkassasta 140.000 euroa. Väärät kuvat on jo poistettu kampanjan Facebook-sivuilta, mutta ne jatkavat kiertämistä netissä kuvakaappausten muodossa, Daily Mail uutisoi.

Facebook