Suomalaistaiteilijan taide-esitys poistettiin New Yorkissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme muutama viikko sitten suomalaisen Nastja Säde Rönkön, losangelesilaisen näyttelijä Shia LaBeoufin ja brittiläisen Luke Turnerin toteuttamasta taide-esityksestä Museum of the Moving Imagen edustalla New Yorkissa. Museon edustalla kuvannut live-kamera on nyt suljettu viranomaisten toimesta.

Newyorkilaisen museon eteen asennetun kameran oli määrä kuvata koko Donald Trumpin presidenttikauden ajan ihmisiä. Ihmiset hokivat kameralle vuorokauden ympäri mantraa: ”He will not divide us”, hän ei voi jakaa meitä. Poliisien mukaan performanssi aiheutti liikaa väkivaltaisia tilanteita ja ihmiset joutuivat tappeluihin mielipidettä kertoessaan, TMZ uutisoi.

Paikalle jouduttiin värväämään säännöllisesti poliiseja. Myös näyttelijä Shia LaBeouf pidätettiin äskettäin paikalta kesken performanssin. Nyt taide-esitys on päättynyt lopullisesti ja museo on lopettanut taiteilijoiden esityksen kolme viikkoa aloituksen jälkeen.

WWW.HEWILLNOTDIVIDE.US NOW LIVE Museum of the Moving Image, New York

A post shared by LaBeouf, Rönkkö & Turner (@thecampaignbook) on