Punaviinitryffelit sulavat suuhun – tee trendiherkkuja itse

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Viime syksyn trendijuomana oli punaviinikaakao, jossa yhdistettiin kaksi suurta intohimon makua: Suklaa ja punaviini. Nyt jumalallinen yhdistelmä muokataan syötävään muotoon. PureWow esittelee punaviinitryffeleiden teon.

Raaka-aineeksi tarvitsee 2,5 desilitraa tummaa suklaata, neljä ruokalusikallista kuivaa punaviiniä, kaksi ruokalusikallista tomusokeria, puoli ruokalusikallista vaniljauutetta ja noin desilitran verran kuumaa kuohukermaa. Sekoita aineksia keskenään, kunnes suklaa on sulanut.

Kaada seos vuokaan. Anna suklaaseoksen jähmettyä jääkaapissa noin kaksi tuntia, kunnes se on muotoiltavassa olomuodossa. Tee suklaisesta seoksesta palloja ja pyörittele ne kaakaojauhoissa. Näitä herkkuja voi tarjoilla esimerkiksi syntymäpäivillä.