Salakuljettajat rysän päältä kiinni – hevosten peniksiä mehupurkeissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaikki salakuljettajat eivät suinkaan yritä toimittaa valtiosta toiseen huumeita, ihmisiä, aseita ja eläviä eläimiä. Myös erilaisten elintarvikkeiden tuontirajoitusten kiertäminen salakuljettamalla on yleistä.

Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos pysäytti taannoin Dullesin kansainvälisellä lentoasemalla kaksi Mongoliasta maahan matkustanutta naista. Heiltä takavarikoitiin viiden kilon edestä hevosten peniksiä, jotka oli piilotettu mehupurkkeihin.

Hevosten elimet eivät suinkaan olleet ainoa asia, mitä naiset yrittivät tuoda maahan laittomasti. Heidän mukanaan oli yhteensä 19 kilon edestä hevosen lihaa ja kolme litraa jakin maitoa.

Hevosen lihan toimittaminen Yhdysvaltoihin ilman asianmukaista lupaa on kiellettyä jalka- ja sorkkatautiuhan vuoksi. Salakuljetusta yrittäneitä naisia ei pidätetty, mutta heidän mukanaan olleet tuotteet takavarikoitiin.

 

US Customs and Border Protection