Näihin herkkuihin ihmiset lankeavat

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tarkan ja terveellisen ruokavalion noudattaminen voi olla välillä vaikeaa ja vaatia melko paljon suunnittelemista, aikatauluttamista ja selkärankaa. Usein lupaavankin alun jälkeen ihmiset antavat houkutuksille periksi ja poikkeavat heidän dieetiltään suolaisten, rasvaisten ja makeiden herkkujen edessä.

Daily Mail -lehti kertoo kyselystä, joka tehtiin 1.000 amerikkalaisella. Tutkijat halusivat saada selville mitkä herkut ovat sellaisia, joiden kohdalla ihmiset antavat houkutuksille periksi. Kävi ilmi, että hyvin moni noudatti sellaista periaatetta ruokavalionsa suhteen, että he saivat herkutella aina yhden kokonaisen päivän sen sijaan, että poikkeaisivat dieetiltään vain yhden aterian verran.

Kyselyn mukaan pizza, ranskalaiset, suolaiset sipsit ja keksit, karkit, suklaa, jäätelö ja hampurilaiset olivat kaikista suosituimpia herkkuja. Osa ihmisistä myönsi myös suunnitelevansa täydellisen herkkupäivän jo etukäteen, ja kertoi käyttävänsä tavallista enemmän tuona päivänä rahaa tehdäkseen koko päivän aterioista täydellisiä.

Tutkijoiden mukaan tällainen ruokavalio voi toimia joillain ihmisillä, mutta toiset se voi ajaa sellaiseen ajatteluun, että terveellisestä elämäntavasta poiketaan yhä useammin, jolloin herkutellaan taas koko päivä. Mikäli tällaisia todella ylitsevuotavia herkkupäiviä pitää, tulisi koko muu viikko pystyä syömään terveellisesti välttääkseen negatiiviset vaikutukset.