Ashton Kutcher taistelee ihmiskauppaa vastaan – pelastanut jo yli 6 000 uhria

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

39-vuotias näyttelijä Ashton Kutcher on perheenisä kahdelle pienelle lapselle. Näyttelemisen ja isänä olemisen lisäksi hänen päivätyöhönsä kuuluu toimiminen miehen rahoittamassaThorn-nimisessä yrityksessä, joka taistelee joka päivä ihmiskauppaa vastaan.

Ashton Kutcher oli Today-uutisissa kertomassa hänen uudesta The Ranch -nimisestä televisiosarjastaan ja Thorn-yrityksen toiminnasta. Mies kertoi, että ihmiskaupan ydin on verkossa, jossa ihmiskauppa käydään ja jossa sitä markkinoidaan. Tämän vuoksi heidän tietokoneohjelmistonsa on ollut hyvin tehokas saamaan ihmiskauppaan osallistuneita ihmisiä ja niiden uhreja kiinni.

Ashton Kutcher kertoi, että he ovat onnistuneet auttamaan ohjelmistonsa profilointien onnistumisen vuoksi jo noin 6.000 ihmiskaupan uhria, mutta työ jatkuu edelleen. Thorn-yrityksen kehittämän ohjelmiston ansiosta he pystyvät tehokkaasti auttamaan viranomaisia kauppiaiden löytämisessä ja uhrien tunnistamisessa.