Uusi Muumit-animaatiosarja tekeillä – budjetti kymmeniä miljoonia euroja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tove Janssonin luomat Muumit ovat tekemässä paluuta televisioruutuihin täysin uuden animaatiosarjan voimin. Vuonna 2019 ensi-iltansa saavaa sarjaa tuottaa suomalaisyhtiö Gutsy Animation.

Tietokonenimaation voimin toteutettavalle Moomin-sarjalle haetaan parhaillaan 200.000 dollarin rahoitusta IndieGoGo -varainkeruusivustolla. Yhteensä sekä lapsi- että aikuisyleisölle suunnatun sarjan budjetti tulee olemaan Helsingin Sanomien mukaan jopa 20 miljoonaa euroa. Budjetti on suuri kansainväliselläkin tasolla.

Yhteensä 52 jaksoa pitkäksi sunniteltua Moomin-sarjaa on mukana työstämässä nimekkäitä kansainvälisiä tekijöitä. Sen ohjaajana toimii parhaan animaatioelokuvan Oscarin voittanut Wallace and Gromit: Kanin kirous -ohjaaja Steve Box.

Muumit ovat olleet viime aikoina otsikoissa myös aikaisemman animaatioversion ansiosta. C More Juniori -suoratoistopalvelu alkoi taannoin esittämään vuosina 1990-1992 tehtyä Muumilaakson tarinoita -sarjaa HD-kuvanlaadulla ja uusilla ääninäyttelijöillä.