Älysuihku säästää maailman vesivaroja – sammuu itsestään

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Markkinoille tulee tänä kesänä suihku, joka edistää maailman hyvinvointia. Sen avulla voi säädellä omaa vedenkulutusta tehokkaasti, sillä suihku menee automaattisesti pois päältä kun sen alla ei seiso kukaan.

Liiketunnistimella varustettu älysuihku estää turhan lotraamisen vedellä. OaSense-nimisen yrityksen suihku saattaa jopa puolittaa vedenkulutuksen, mikäli ihminen ei pane suihkua pois esimerkiksi shampoon levityksen ajaksi. Tuote on omiaan amerikkalaisille, sillä heillä on yleensä kiinteät seinään asennetut suihkut.

Suomessa hanoissa on sekoittajat, joten vedenkulutuksen ja lämmön sääteleminen on helpompaa. Yhdysvalloissa on vain harvoin käsisuihkuja. Amerikassa veden säätäminen oikeaan lämpötilaan saattaa olla haastavaa, eikä hanaa mielellään sammuta enää miellyttävän paineen ja lämmön löytymisen jälkeen. Siksi OaSense tulee todennäköisesti valtaamaan ensimmäisenä rapakon takaiset markkinat.

Saving Water with OaSense

Publié par OaSense sur dimanche 17 avril 2016