Katutaiteilija elävöittää kaupunkia – näitä ”graffiteja” katsoo mielellään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Katutaide piristää ympäristöä ja voi joissain kaupungeissa olla jo niin vahva osa kaupungin identiteettiä ja tunnelmaa, että ilman sitä kadunkulmat eivät tuntuisi samoilta. Katutaiteilijat voivat värittää ympäristöä graffiteilla, installaatioilla tai vaikkapa erilaisilla valoteoksilla. Eräs mies kuvittaa kotikaupunkiaan hauskoilla kuvilla.

David Zinn -niminen taiteilija luo hauskoja hahmoja ja piirroksia kiviin, katukivetyksiin, portaisiin, seiniin ja jalkakäytäviin. Zinn etsii katukuvasta hyviä paikkoja ja kohtia, joissa voi olla jokin mielenkiintoinen virhe tai esimerkiksi lohkeama. Mies ottaa aina alustansa upeasti huomioon teoksissaan, minkä vuoksi hahmot uppoutuvatkin niin hyvin kaupunkikuvaan.

David Zinn esittelee hänen Instagram-kanavallaan kuvia teoksista, jotka saavat varmasti kaikki kadulla ohi kävelevät hyvälle mielelle nähdessään suloiset hahmot ympäristössä. Kuvissa seikkailevat piirroshahmot ovat hellyttävä näky eikä niitä voi olla huomaamatta kivetyksistä ja seinistä.

Cthulyuhoo – chalk & charcoal on swiftly dampening wall #graffiti #streetart #chalkart #doodlinginpublic

A post shared by David Zinn (@davidzinn) on

Every missing brick a story #streetart #sidewalkchalk #3Dart #wrongturnatalbuquerque

A post shared by David Zinn (@davidzinn) on

Stinkeye #streetart #graffiti #minimural #monster

A post shared by David Zinn (@davidzinn) on

Not that cat nor that hat #streetart #chalkart #graffiti #warning #headwear

A post shared by David Zinn (@davidzinn) on

Always a catch #streetart #sidewalkchalk #graffiti #drainpipe #spiderbait

A post shared by David Zinn (@davidzinn) on

It's so hard to get good service in these hole-in-the-wall bars #graffiti #chalkart #holeinthewall

A post shared by David Zinn (@davidzinn) on