Gepardi hyppäsi safarilla turistiauton kyytiin – halusi tutkia ympäristöä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rohkeat turistit viedään usein suositulla Kenian Maasai Maran safariajelulla katsomaan gepardeja katottomista autoista. Gepardit ovat vikkeliä saalistajia eikä useamman pedon muodostaman lauman läheisyyteen ole välttämättä järkevää pysähtyä kuvaamaan ilman minkäänlaista suojaa.

Eräs seurue pysähtyi katselemaan gepardeja autosta, jonka sivut olivat kokonaan auki. Ei mennyt aikaakaan kun gepardi tuli lähemmäksi tutkimaan autoa ja sen sisältöä. Vähääkään epäröimättä gepardi loikkasi auton sisälle nähdäkseen auton sisätilat hieman paremmin.

Gepardi ei vaikuttanut uhkaavalta ihmisiä kohtaan, minkä vuoksi ihmisetkin pystyivät olemaan niin rennosti. Gepardi näyttäisi tutkivan auton sisätiloja, mutta todellisuudessa ne ovat alkaneet käyttämään safarille ajavia autoja ilmeisesti hyödykseen. Auton nähdessään gepardit hyppivät usein niiden päälle pystyäkseen tutkimaan ympäristöä korkeammalta ja näkemään onko lähistöllä petoja tai saaliseläimiä.