Eläinlääkäriopiskelijat tekivät nakukalenterin – rahoittavat luokkaretkeään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uusiseelantilaisen Masseyn yliopiston eläinlääkäriopiskelijat ovat riisuneet vaatteensa vuoden 2017 nakukalenteria varten. Alastonkalenterin suosio yllätti kaikki, sillä sitä on myyty jo 1.600 kappaletta. Osa tuotoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Eläinlääkäreiksi opiskelevat uusiseelantilaiset nuoret halusivat toteuttaa ikimuistoisen luokkaretken ennen valmistumistaan. He keksivät rahoittaa matkansa nakukalenterista saamillaan myyntivoitoilla. Kalenteria on myyty ennätysmäärä ja luokka on lahjoittanut tuloista kymmenen prosenttia muun muassa avustuskoirajärjestöille ja maanviljelijöiden mielenterveyspalveluihin.

Kalenterin tekemiseen osallistui kaksi kolmasosaa Masseyn yliopiston kolmannen vuoden kurssilaisista. Opiskelijat kertoivat Daily Mailille kuvaussession jännittäneen aluksi, mutta muodostuneen lopulta leppoisaksi hauskanpidoksi. Opiskelijoiden kuvia napsittiin muun muassa maatiloilla ja luonnon keskellä.