Aamuvirkut vinkkaavat: Näin heräät aina hyvällä tuulella!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiset voi jakaa aamutoimiensa mukaan kahteen ryhmään. Toiset ovat heti aamusta iloisia kuin lähikoivussa laulavat pikkulinnut, ja osa taas vetää peittoa takaisin korville kasvot happamana. Aamuvirkut antavat nyt vinkkejään parempaan oloon päivän aikaisessa vaiheessa.

Aamuista voi tehdä helposti sutjakkaampia jo illalla tapahtuvien esivalmistelujen avulla. Tee aamupalaksi erikoisherkkua ja lataa kahvinkeitin valmiiksi. Pane myös seuraavan päivän vaatteet valmiiksi esille. Tällöin ei tarvitse penkoa vaatekaappia silmät tihrussa ja stressaantuneena. Myös nukahtamista kannattaa valmistella hyvissä ajoin illalla esimerkiksi sulkemalla puhelimen ja muut elektroniset välineet.

Siistissä ja puhtaassa makuuhuoneessa nukkuu paremmin, eikä aamu ala heti sekamelskan keskellä. Sängyn ympäristöä on hyvä järjestellä illalla. Hyvällä tuulella heräävillä ihmisillä on yleensä säännöllinen elämänrytmi, ja he menevät aikaisin nukkumaan ja heräävät joka aamu samaan aikaan. Yöt kannattaa nukkua selällään parhaimman mahdollisen levon saavuttamiseksi. Koska suurin osa aamusta on valmisteltu edellisenä iltana, jää heille aikaa myös sängyssä makoskelemiseen ja pieneen mietintätuokioon ennen nousemista.