Asiantuntija: Tästä syystä ihmiset valitsevat väärän elämänkumppanin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kumppania etsiessään ihmisten tulee vain luottaa omiin tunteisiinsa, sillä kukaan ei pysty varmuudella kertomaan tuleeko jokin suhde lopulta päättymään alttarille vai kyyneliin. Oikean puolison valitsemisessa ja avioliittoa ajatellessa kannattaa kuitenkin käyttää myös hieman rationaalisempaa ajattelutapaa.

Ihmiset valitsevat itselleen huonon kumppanin siitä syystä, että heidän valintakriteerinsä on väärä. Moni haluaisi ajatella valitsevansa itselleen hyvän, luotettavan ja rakastavan kumppanin. Todellisuudessa ihmisiä viehättää kumppaniehdokkaina eniten ne, jotka kohtelevat heitä tutuimmin.

Jos henkilö on tottunut siihen lapsesta saakka, että häntä on arvostettu ja kunnioitettu, hän etsii samanlaista luonnetta ja käytöstä myös kumppanistaan. Sama pätee valitettavasti myös toisin päin. Jos mies tai nainen on kasvaessaan kokenut, että vanhemmat eivät kannusta häntä tai ovat aggressiivisia ja epäluotettavia, hän viehättyy tällaisesta käytöksestä kumppanin kohdalla siksi, että se tuntuu tutulta.

Omiin mieltymyksiin kumppanin suhteen vaikuttaa vanhempien lisäksi se millaisia ensimmäiset kokemukset ihmissuhteista ystävyyden ja rakkauden suhteen ovat olleet. Valitettavasti ihmiset eivät siis yleensä opi menneistä huonoista suhteista vaan hakevat herkemmin tutulta tuntuvaa käytöstä myös uudesta kumppanista kuvitellessaan käytöksen hyväksi ja rakastavaksi.