Trainspottingin luoja tekee televisiosarjaa rave-skenen synnystä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skottilainen Irvine Welsh tunnetaan parhaiten romaanistaan Trainspotting, johon perustuvasta elokuvasta tuli valtava maailmanlaajuinen menestys. Nyt mies on kiinnitetty työstämään rave-kulttuuriin paneutuvaa sarjaa.

Welshin ja Dean Cavanaghin käsikirjoittama Ibiza87 -sarja tulee kertomaan rave ja acid house -kulttuurin synnyintarinan. Se perustuu Nicky Hollowayn, Paul Oakenfoldin ja Danny Ramplingin kokemuksiin 1980-luvun lopulla.

Fact-lehden mukaan Ibiza87 seuraa DJ-kolmikon vaiheita vuonna 1987 tehdystä kohtalokkaasta Ibizan matkasta toisena rakkauden kesänä tunnetun vuoden 1989 tapahtumiin. Sarjassa tullaan kuulemaan Oakenfoldin, Ramplingin ja Hollowayn valitsemaa, teemaan liittyvää acid house -musiikkia.