Tinder-huijarit vievät miehiltä jättisummia rahaa

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Monien muiden treffipalveluiden tapaan myös Tinderissä on liikkeellä seuraa etsivien lisäksi myös lukuisia huijareita. Nyt Bangkokissa etsitään kahta miestä, jotka onnistuivat huijaamaan sovelluksen avulla miljoonia thaimaan bahteja.

Miehet olivat esiintyneet Tinderissä Thai Airways -yhtiön lentoemäntänä. He onnistuivat huijaamaan rahaa ainakin 30 Tinderiä käyttäneeltä mieheltä. Huijarit väittivät kadottaneensa luottokorttinsa ulkomailla ja pyysivät uhrejaan lainaamaan rahaa.

Miehet olivat viestitelleet uhrien kanssa pitkiä aikoja voittaakseen heidän luottamuksen. Kasvotusten tapaamiseen ”lentoemäntä” kuitenkin vastasi kilteisesti vedoten työkiireisiin. Profiilikuvina huijarit käyttivät aitojen Thai Airwaysin työntekijöiden kuvia.

Rikokset tulivat ilmi, kun noin 400 euron edestä rahaa menettänyt mies teki asiasta ilmoituksen poliiseille. Thai Airwaysin työntekijät, joiden kuvia huijarit ovat käyttäneet, saivat puolestaan tietää asiasta heidän työnantajansa epäiltyä heitä huijauksesta. Bangkok Post -lehden mukaan rikollisia ei ole toistaiseksi saatu kiinni.