Nokkahuilu muka tylsä soitin? Beatboxaamiseen yhdistettynä ei ainakaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Medhat Mamdouh -nimisen miehen kotimusiikkivideo on lähtenyt leviämään viraalina netissä. Muutama vuosi sitten julkaistulla taltioinnilla kuullaan, kun mies soittaa nokkahuilua ja beatboxaa samanaikaisesti. Kappaleen nimi on My War.

Nokkahuilut ovat ennen kaikkea lasten soittimia, joiden avulla opetetaan nuotteja koulun musiikkitunneilla. Medhat Mamdouh yhdistää beatboxaamisen puupuhallinsoittimen kanssa taidokkaasti. Videota on katsottu yli neljä miljoonaa kertaa.

Nokkahuilumaisteri ääntelee suullaan rytmikkäästi muodostaen hittimäisen musiikkikokonaisuuden. Nokkahuilun soittaminen ja samaan aikaan beatboxaaminen vaativat lahjakkuutta. Tässäpä ideaa koulujen musiikkitunneille, jotta nokkahuiluista saisi suositumman soittimen.