Tyrannosaurus Rex oli herkkä rakastaja – esileikillä tärkeä merkitys paritellessa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tyrannosaurus Rexillä on maine yhtenä hurjimmista petodinosauruksista, mutta tämä saattaa olla vain puolet totuudesta. Tutkijoiden mukaan suurikokoisella saalistajalla oli myös herkkä puoli.

Tuoreen tutkimuksen mukaan tyrannosauruksen kuono oli yhtä kosketusherkkä kuin ihmien sormenpäät. Kuonon kovakudoksessa olleiden huokosten ansiosta dinosaurus pystyi tuntemaan kasvoillaan samaan tapaan kuin ihminen tuntee käsillään.

Kosketusherkästä kuonosta oli apua esimerkiksi ympäristön tutkimisessa ja jälkikasvusta huolehtimisessa, mutta myös petipuuhissa. Tutkijat uskovat tyrannosaurusten hieroneen kasvojaan toisiin ennen parittelua ja sen aikana.

– Tyrannosaurukset saattoivat hieroa herkkiä kasvojaan toisiinsa tärkeänä osana parittelua edeltänyttä esileikkiä, Scientific Journal -julkaisussa julkaistussa tutkimuksessa todetaan.

Tutkijat löysivät viime vuonna Yhdsvaltojen Montanasta aikaisemmin tuntemattoman tyrannosauruslajin, daspletosaurus hornerin jäänteet. The Guardian -lehden mukaan tuore tutkimus perustuu kyseisen lajin hyvin säilyneestä kallosta saatuihin tietoihin.