Nämä ruoat koukuttavat eniten – ja näin niistä pääsee irti

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimusten myötä on huomattu, että osa ruoista aiheuttaa ihmisille niin suurta mielihyvää, että ihmiset jäävät niihin koukkuun. Tiettyjen epäterveellisten herkkujen himoitseminen ei siis ole pelkkää selittelyä vaan monille aito ongelma.

Nyt ruokariippuvuuksia tutkinut Nicole Avena on kertonut People-sivustolle mitkä ruoat koukuttavat ihmisiä eniten ja miten ruokariippuvuudesta voi päästä irti.

1. Pizza

Mitä teollisempi ja prosessoidumpi pizza sitä koukuttavampi se on. Tee pizza kotona tuoreista raaka-aineista ja vähennä juustoa.

2. Suklaa

Vaalea maitosuklaa koukuttaa eniten. Syö suklaanhimoissa pari palaa tummaa suklaata.

3. Keksit

Tee keksit itse, jolloin pystyt säätelemään sokerin määrää.

4. Perunalastut

Prosessoidut, suolaiset, rasvaiset ja rouskuvat perunalastut ovat monien mielestä vastustamattomia. Mauttomampi ja vähäsuolaisempi versio auttaa hillitsemään himoa jatkossa.

5. Jäätelö

Osta ison jäätelöpaketin sijaan pieni paketti tai yksittäinen annos. Voit kokeilla tehdä myös omaa jäätelönkorviketta esimerkiksi jäädytetyistä banaaneista ja suklaasta.

6. Kakku

Kakun himoon auttaa vain kieltäytyminen. Kakun syöminen lisää himoa ja houkuttaa ottamaan yhden palan jälkeen vielä lisää.

7. Ranskalaiset

Vaihda ranskalaiset bataattiranskalaisiiin tai tee ne itse kotona tuoreista perunoista uunissa.

8. Juustohampurilaiset

Oman hampurilaisen tekeminen tuoreista raaka-aineista on paras tapa saada teollisten hampurilaisten himo laskemaan.

9. Aamiaismurot

Sokeriset aamiaismurot koukuttavat makeuden ja koostumyksen vuoksi. Etsi aamiaismuroista itsellesi sellainen paketti, jossa on alle neljä grammaa sokeria yhtä annosta kohti.

10. Friteerattu kana

Kana ei koukuta vaan sitä ympäröivä kerros rapeaa taikinaa, johon rasva on imeytynyt. Valmista kana siis jatkossa eri tavalla.