Nämä ruoat koukuttavat eniten – ja näin niistä pääsee irti

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimusten myötä on huomattu, että osa ruoista aiheuttaa ihmisille niin suurta mielihyvää, että ihmiset jäävät niihin koukkuun. Tiettyjen epäterveellisten herkkujen himoitseminen ei siis ole pelkkää selittelyä vaan monille aito ongelma.

Nyt ruokariippuvuuksia tutkinut Nicole Avena on kertonut People-sivustolle mitkä ruoat koukuttavat ihmisiä eniten ja miten ruokariippuvuudesta voi päästä irti.

1. PizzaMitä teollisempi ja prosessoidumpi pizza sitä koukuttavampi se on. Tee pizza kotona tuoreista raaka-aineista ja vähennä juustoa.

2. SuklaaVaalea maitosuklaa koukuttaa eniten. Syö suklaanhimoissa pari palaa tummaa suklaata.

3. KeksitTee keksit itse, jolloin pystyt säätelemään sokerin määrää.

4. PerunalastutProsessoidut, suolaiset, rasvaiset ja rouskuvat perunalastut ovat monien mielestä vastustamattomia. Mauttomampi ja vähäsuolaisempi versio auttaa hillitsemään himoa jatkossa.

5. JäätelöOsta ison jäätelöpaketin sijaan pieni paketti tai yksittäinen annos. Voit kokeilla tehdä myös omaa jäätelönkorviketta esimerkiksi jäädytetyistä banaaneista ja suklaasta.

6. KakkuKakun himoon auttaa vain kieltäytyminen. Kakun syöminen lisää himoa ja houkuttaa ottamaan yhden palan jälkeen vielä lisää.

7. RanskalaisetVaihda ranskalaiset bataattiranskalaisiiin tai tee ne itse kotona tuoreista perunoista uunissa.

8. JuustohampurilaisetOman hampurilaisen tekeminen tuoreista raaka-aineista on paras tapa saada teollisten hampurilaisten himo laskemaan.

9. AamiaismurotSokeriset aamiaismurot koukuttavat makeuden ja koostumyksen vuoksi. Etsi aamiaismuroista itsellesi sellainen paketti, jossa on alle neljä grammaa sokeria yhtä annosta kohti.

10. Friteerattu kanaKana ei koukuta vaan sitä ympäröivä kerros rapeaa taikinaa, johon rasva on imeytynyt. Valmista kana siis jatkossa eri tavalla.