Unelmaduuni? 60 päivää makaamista sängyssä – palkka 20 000 euroa

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Avaruustutkimus etenee parhaillaan vauhdilla, ja samaan aikaan maapallolla valmistellaan tulevia planeettojen välisiä lentoja jo kuumeisesti. Ihmisen fyysinen ja psyykkinen selviytyminen pitkän matka-ajan on yksi olennaisimmista kysymyksistä. Nyt sen tutkimus tarjoaa jollekin unelmaduunia.

Ranskalaiset tiedemiehet etsivät parhaillaan ihmisiä erikoiseen kokeiluun, jossa palkkana on 20.000 euroa. Avaruuslentoa simuloivaan tutkimukseen tarvitaan 24 miestä, jotka ovat valmiita makaamaan sängyssä 60 päivän ajan. Heidän tulee olla 22-45-vuotiaita tupakoimattomia miehiä, joilla ei ole allergioita.

Toulousen liepeillä sijaitsevan MEDES-tutkimuslaitoksen testiin palkattavat koehenkilöt joutuvat tekemään kaikki askareensa ja ruumiintoimintonsa sängyssä koko kahden kuukauden ajan. Ennen varsinaisen kokeilun alkamista koehenkilöt joutuvat käymään läpi kahden viikon testauksen, tohtori Arnaud Beck kertoi 20 Minutes -ohjelmassa.