Isä näytti esimerkkiä: ”Näin kerrot lapselle kukista ja mehiläisistä”

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pienen tytön isä Jordan Watson jakaa lapsensa kanssa oppimiaan asioita humoristisella How to DAD -nimisellä sivustollaan, jonne mies julkaisee huvittavia kuvia ja videoita erilaisista tilanteista lapsen kanssa. Nyt isä näyttää miten muut isät voivat kertoa lapsilleen miten lapsia oikein tehdään.

Vanhempien tulee jo hyvissä ajoin valmistautua siihen, että lapsi tulee jossain vaiheessa kysymään heiltä, että miten lapsia tehdään tai kuinka hän on itse syntynyt. Usein kysymys tulee aiheelliseksi myös silloin kun esikoinen on saamassa sisaruksia. Watson näyttää nyt videolla miten erilaiset isät voivat asian lapselleen selittää.

Isä voi kysymyksen kuultuaan alkaa nauramaan kiusallisesti, sivuuttaa kysymyksen tai ohjata lapsen kysymyksensä kanssa äidin puheille. Hän voi myös alkaa selittämään asiaa lapselle omalla ammattikielellään, jolloin lapsi tuskin ymmärtää puheesta yhtään mitään. Yksi keino on toki kertoa myös suoraan totuus lapselle.