Jannika B lahjoitti tablet-tietokoneen syöpälapsille – somekommentit tyrmistyttävät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen laulajatähti Jannika B julkaisi taannoin kerralla kaksi singleä Sudenhetkellä ja Vantaan kokoinen yksinäisyys. Singlet ovat kaksiosainen tarina, joka antaa äänen yksinäisyydelle ja rohkeudelle. Tällä viikolla Jannika halusi vähentää syöpälasten yksinäisyyttä ja piristää heitä ostamalla iPadin Meilahden sairaalan lasten syöpäosastolta varastettujen tilalle.

– Ilokseni moni muukin oli näin tehnyt ja padeja voidaan nyt jakaa myös muille lastenosastoille. Tämmöiset asiat palauttavat kaiken pahan keskellä uskon ihmisiin ja haastankin teidät kaikki laittamaan hyvän kiertämään ja tekemään jonkun tänään iloiseksi, Jannika B kertoi lahjoituksestaan Facebookissa.

Positiiviseksi tarkoitetun teon seuraus oli jotain aivan muuta kuin olisi voinut odottaa. Osa lahjoitusta sosiaalisessa mediassa kommentoineista suhtautui siihen erittäin negatiivisesti, vaikka Jannikan ja muiden lahjoittajien avulla elämästään taistelevat pienet lapset saivat paljon iloa elämäänsä. Negatiiviset kommentit ihmetyttävät myös poptähteä itseään.

– Julkisuus ei aina ole helppoa. Positiivista siinä on se, että näkyvyyttä hyödyntämällä voi ainakin yrittää vaikuttaa. Olen iloinen, että suurin osa ihmisistä on ottanut eilisen haasteeni positiivisena asiana ja kysyneet kuinka tabletteja ja padeja voisi lahjoittaa. Lähtökohtani ei kuitenkaan varsinaisesti ollut haastaa teitä lahjoittamaan lisää padeja tai tabletteja vaan laittaa hyvä kiertämään. Vaikka jollain pienellä teolla, Jannika B kirjoitti Facebookissa.

Jannika B tuli tutuksi vuonna 2013 julkaistulla Kaikki rohkeus –debyyttialbumillaan, jonka singlet Seuraavaan elämään, Hulluksi onnesta ja Onnenpäivä nousivat suuriksi radiohiteiksi. Myös taannoinen Skumppalaulu -single soi tiuhaan radioaalloilla viime vuodenvaihteen molemmin puolin.