Gordon Ramsay kertoi kuuluuko ananas pizzaan – someriita repesi heti!

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi alkuvuoden kuumimmista puuhenaiheista on ollut se, kuuluuko ananas pitsan täytteeksi. Polemiikki lähti liikkeelle siitä, kun Islannin presidentti sanoi kieltävänsä ananashedelmän käytön pitsojen päällä.

Pian keskustelun avauduttua otsikoihin nousi uutinen, jonka mukaan eräs kokki oli palauttanut pitsan tilanneelle asiakkaalle vitosen setelin, koska ei halunnut pilata tekemäänsä ruokaa ananaksella. Mutta mitä mieltä on julkkiskokki ja 16 Michelin-tähteä ravintoloilleen saanut Gordon Ramsay?

– Ananas ei kuulu pitsan päälle, Ramsay twiittasi.

Toisin sanoen eräänlainen ruokajumala on nyt vastannut yhteen aikakautemme polttavimpaan kysymykseen ja tulos on ratkennut anti-ananas -lahkolaisten hyväksi. Ananas ei kuulu pitsaan. Kuitenkin Staran toteuttaman kyselyn mukaan 70 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että ananas on olennainen osa suomalaisten pitsojen täytteitä. Muualla maailmalla tilanne voi olla toisenlainen.