Kuningatar Elisabetin erikoinen ruokamääräys: ”Mukana aina vastaleivottua suklaakeksikakkua!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iso-Britannian kuningattarena vuodesta 1952 ollut Elisabet II on määrätietoinen nainen. Hänen henkilökohtainen pääkokkinsa paljastaa nyt yksityiskohtaisia tietoja monarkin ruokatottumuksista. Yksi mieltymys ei ihmetytä ainakaan naisia.

Kuningatar Elisabet ei nimittäin mene minnekään ilman hänelle henkilökohtaisesti leivottua suklaakeksikakkua. Valtionpäämiehellä on kakkua mukana kaikkialla, jopa junassa matkustaessaan. Harper Bazaarin haastattelema kuninkaallinen kokki Darren McGrady kertoo, että kun kuningatar pyytää kakkua, sitä myös hänelle toimitetaan.

Muutoin Brittiläisen imperiumin aikana uransa aloittanut nainen syö hyvin vaatimattomasti. 15 vuotta kuningatarelle kokannut McGrady kertoo, että kuningatar ei syö pastaa, perunoita tai valkosipulia. Hänen lautasellaan on usein grillattua kalaa tai kanaa sekä kahdenlaisia vihanneksia. Hän nauttii erityisesti salaateista ja hedelmistä. Kuningatar tilaa pihvinsä kypsänä.

Afternoon tea #chocolatebuiscuitcake #delicious #cream #afternoontea #birthday #cute #vintage #cupatea #galway #cafe

A post shared by Sophie Rickelton (@sophierickelton) on