Tämä meemikuva oli liikaa Putinille – kiellettiin Venäjällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on saattanut törmätä kuvaan, jossa Venäjän presidentti Vladimir Putin esitetään vahvoissa ja värikkäissä meikeissä, sateenkaaren värit taustallaan. Nyt maan hallitus on tehnyt kyseisen kuvan jakamisesta laitonta.

Kiellon mukaan Putinin silmät ja huulet meikattuna esittävien kuvien levittäminen edustaa ekstremismiä. Kuvan kerrotaan The Washingon Post -lehden mukaan vihjaavan Vladimir Putinin edustavan ”standardista poikkeavaa seksuaalista suuntatumista”.

Kuvat Putinista vahvoissa meikeissä alkoi leviämään vuonna 2013, kun Venäjä julisti niin kutsutun homopropagan vastaisen lain. Kuvia on nähty niin mielenosoituksissa kuin sosiaalisessa mediassakin.

Kremlin tiedottaja on kertonut valtion ylläpitämälle Tass-uutistoimistolle, ettei presidentti ole kiellosta huolimatta suinkaan loukkaantunut kuvasta. Tiedottajan mukaan Putin kestää häntä kohtaan osoitetut solvaukset vuosien kokemuksella.