Instagramin synkkä puoli paljastui

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni haluaa antaa itsestään kiillotetun kuvan sosiaalisessa mediassa. Nyt uusi kysely on paljastanut, että sovelluksia eniten käyttävät milleniaalit ovat hyvin tietoisia tästä itsekin, mutta käyttävät silti sosiaalista mediaa hyväkseen. Nuoret haluavat sosiaalisen median statuksellaan parantaa sosiaalisia asemia ystäväpiirissään myös oikeassa elämässä.

LenEDU on tehnyt yliopisto-opiskelijoilla kyselyn, jossa he halusivat selvittää mikä sovellus on nuorten aikuisten mielestä kaikkein narsistisin ja egoistisin. 3.701 vastanneesta 64 prosenttia oli sitä mieltä, että narsistisin sovellus on Instagram. Vastanneet kertoivat käyttävänsä Instagramia oman itsetuntonsa kohottamiseen.

Instagramin käyttäjiä kiinnostaa vain seuraajat ja tykkäykset, jotka ruokkivat kuvien julkaisutahtia. Vastanneet kertoivat myös käyvänsä tarkoituksenmukaisesti välillä tykkäämässä muiden kuvista vain sen vuoksi, että myös he saisivat enemmän tykkäyksiä omille kuvilleen.

Nuorten aikuisten suosio toistensa keskuudessa ei enää määräydy oikean kanssakäymisen perusteella. Ilman aktiivista ystävien näkemistä ja sosiaalista elämää voi tulla suosituksi omassa piirissään mikäli saa Instagramissa paljon seuraajia ja tykkäyksiä kuville. Suosio sovelluksessa nostaa henkilöä myös kaveripiirissä automaattisesti ylemmäksi heidän sosiaalisessa hierarkiassaan.