Kalkkunalla suojelusenkeli mukana – ylitti vaarallisen moottoritien täpärästi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Amerikassa luonnonvaraisena elävät kalkkunat voivat kasvaa jopa yhdeksänkiloisiksi möhkäleiksi. Yhdysvaltain itärannikolla pääasiassa tavatut kanalinnut ovat lajinsa suurimpia, ja harva haluaisi suurikokoista kanalintua autonsa konepellille tai tuulilasiin. Nyt on videoitu yhden kalkkunan onnenpäivä.

Bostonissa moottoritietä ylittäneellä kalkkunalla oli onni matkassa, sillä se puikkelehti ajoneuvojen välissä pyrstösulat autojen puskureita hipoen. Kalkkuna oli vähällä jäädä auton alle, kunnes se pyrähti lentoon saavuttaen määränpäänsä, eli vilkasliikenteisen tien toisen puolen. Associated Pressin julkaiseman videon mukaan taltiointi on kuvattu ruuha-aikana.

Kalkkunoita kasvatetaan myös siipikarjan lihatuotantoon. Villikalkkunoita elää kuitenkin luonnonvaraisena lähinnä Yhdysvalloissa. Villikalkkunoita on istutettu myös Saksaan.