Luonto kiittää! Uutuuskeksintö tekemässä vesipullot turhiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman suurimmista ympäristökatastrofeista on vesipullot, jotka täyttävät kaatopaikat ja meret muovijätteellä. Äskettäin julkkistähti Paris Hilton totesi vesipullojen olevan ”niin vuotta 2003”. Hän oli ehkä oikeammassa kuin arvasikaan, sillä vesipullojen aikakausi voi pian olla ohi.

Skipping Rocks Labs

Englantilainen startup-yritys Skipping Rocks Labs on kehittänyt vedelle pienikokoisen säilytystavan, josta ei synny lainkaan jätettä. Tuote on nimeltään The Ooho ja se on valmistettu kokonaan syömiskelpoisesta kasvipohjaisesta aineksesta. Toisin sanoen kyseessä on eräänlainen vesipallo, joka nautitaan kokonaisuudessaan. Yhtiön mukaan sama tuote sopii myös maustetuille vesille.

Nykyisin pelkästään Yhdysvalloissa kulutetaan vuodessa 38 miljoonaa muovipulloa, joiden tekemiseen tarvitaan Splash Newsin mukaan 17 miljoonaa barrelia öljyä. Skipping Rocks Labsin tavoitteena on lopettaa vesipullojen käyttäminen veden kuljettamiseen ja nauttimiseen.