Vyötiäinen säikähti ihmisiä – nopea muodonmuutos yllätti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vyötiäinen on tunnettu todella kovasta kilvestään, josta jopa luodit kimpoilevat pois. Tällä kertaa videolle tallentui näky suloisesta vyötiäislajikkeesta, joka pystyy itseään suojatakseen muuttumaan palloksi silmänräpäyksessä.

Brasiliassa kuvatulla videolla nähdään miten ihmiset ovat lähestyneet hiekkatiellä kävelevää vyötiäistä. Kun vyötiäinen näkee ihmiset ja huomaa, että he ovat kävelemässä tiellä sitä kohti, se hyppää nopeasti ilmaan ja kierähtää pieneksi palloksi.

Brasiliassa vyötiäiset ovat tuttu näky ja moni tietääkin, että niiden suojautuessa ja muuttuessa palloksi vyötiäiset pysyvät samassa asennossa noin tunnin ajan. Ohikulkijat päättivät kantaa juuri tästä syystä vyötiäisen hieman kauemmaksi tieltä, että se ei tulisi jäämään auton alle tai ilkeämmän ohikulkijan potkittavaksi.