Kolmevuotias ihmettelee: ”Pääsiäispupu Jeesuksen paras ystävä?”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pääsiäinen on kristinuskon vanhin juhla, jolloin juhlitaan Jeesuksen ylösnousemusta. Pääsiäisen viettämisessä on kuitenkin monia hämmentäviä asioita, joita pieni kolmevuotias tyttö ei tunnu ymmärtävän lainkaan. Isla-nimisen tytön isä Mark Nelson on kuvannut videolle kun hänen tyttärensä on pohtinut pääsiäisen viettämistä.

Ensimmäinen Islan mieleen juolahtava kysymys liittyy suklaaseen. Islan ei anneta muulloin syödä epäterveellisiä herkkuja kuin esimerkiksi jouluna, syntymäpäivänä ja pääsiäisenä. Tytär ihmettelee, että rakastiko Jeesus suklaata vai mistä se ilmestyi juhlaan mukaan. Isla korostaa, että heidän maataan piinaa liikalihavuus, mutta silti jokaiseen juhlaan liitetään suklaan syöminen.

Toinen iso kysymys liittyy siihen minkä vuoksi pääsiäispupu esiintyy pääsiäisen vietossa. Raamatussa ei tyttären muistin mukaan puhuta mitään pääsiäispupuista. Tyttö miettii, että oliko pääsiäispupu sitten Jeesuksen paras ystävä. Kaiken kukkuraksi pääsiäispupu munii munia, mikä on jälleen yksi epäkohta, koska jänikset synnyttävät poikasia eivätkä munia.

News at 3: Easter Special

A Scottish 3 year old's take on Easter… Mark Nelson's daughter wants to get a few things straight.

Publié par BBC Scotland sur mercredi 12 avril 2017