Näin suuri Suomi onkin! Karttapalvelu paljastaa koon verrattuna muihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monien maailmankarttojen mittasuhteet heittelevät melkoisesti, ja harvat tulee selvittäneeksi kuinka suuria maat ovat toisiinsa nähden todellisuudessa. Nyt apuun on tullut verkkopalvelu, jossa maailman maiden keskinäisiä mittasuhteita voidaan vertailla kätevästi jokaisen maan kesken.

The True Size
The True Size

The True Size -verkkosivulla kaikkia maita voidaan vertailla toisiinsa, jolloin selviävät näiden todelliset erot. Esimerkiksi Suomi ei lopulta olekaan niin pieni maa kuin mitä kartat ja vaikkapa karttapallot antavat olettaa.

Esimerkiksi Yhdysvaltojen Kaliforniassa San Diego sijaitsisi Helsingin kohdalla ja San Francisco Oulun kohdalla. Myös esimerkiksi koko Florida mahtuisi helposti Suomen sisään. Jos Suomi sijaitsisi Euroopassa, niin Pariisin ollessa Nuorgamin kohdalla mahtuisivat Etelä-Suomeen hyvin niin Barcelona kuin Valencia ja Mallorcakin. Monaco sijaitsisi Oulun paikkeilla. Jos Itä-Euroopassa Budapest sijaitsisi Nuorgamissa, niin Ateena sijaitsisi Hangossa.