Unohda mozzarella-tikut – nyt syödään juustotorneja!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Mozzarella-juusto sopii erinomaisesti italialaisen keittiön aterioihin. Juustosta uppopaistamalla valmistetut tikut ovat puolestaan suosittua sormiruokaa esimerkiksi pubeissa ja alkupalanaposteltavissa. Nyt on koittanut juustohirmujen unelmahetki, sillä mozzarellasta on valmistettu kokonaisia torneja syötäväksi.

Ruokakokemuksia keräilevä Salvatore DiBenedetto on julkaissut esittelyideon uppopaistetuista mozzarellajuustopaloista, joista on koottu jättikokoinen torni lautaselle. Annokseen pääsee käsiksi New Yorkin Long Islandilla sijaitsevassa Robke’s Country Innissä, joka on perheomisteinen ruokaravintola.

Överiksi menevä mozzarella-annos saa veden kielelle. Juustotorni on tarkoitettu jaettavaksi, ja sitä on myyty ruokailijoille jo 35 vuoden ajan. Mozzarella valmistetaan perinteisesti vesipuhvelin tai lehmän maidosta, ja sitä on valmistettu Italiassa jo keskiajalla.