Jättikokoinen hämähäkinseitti valtasi pellot – kammottavan kaunis näky

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Uusiseelantilainen Tracey Maris päätti tarkastaa lastensa kanssa, miksi läheinen jalkapallokenttä näytti tuikkivan auringonvalossa. Lähempi tarkastelu osoitti, että viheriö oli peittynyt kauttaaltaan hämähäkinseitistä. Hän kuvasi tuulessa lepattavan verkkorakennelman videolle.

Papamoan kaupungissa tulvi hiljattain. Nyt kylän jalkapallokenttä on muuttunut hämähäkkien temmellyskentäksi, sillä kahdeksanjalkaiset otukset olivat kutoneet vihreriön täyteen verkkoa. Tracey Maris oli tutkinut näkyä lähempää tyttärensä ja poikapuolensa kanssa.

He totesivat, että verkot olivat täynnä pikkuisia hämähäkkejä, jotka kiipeilivät myös heidän päällään. Hämähäkkiasiantuntija Cor Vink kertoi New Zealand Heraldille, että hämähäkin muodostavat suuria verkkokonaisuuksia tulvien jälkeen etsiessään korkeampia paikkoja pesilleen. Videolle kuvattu seitti oli kymmenien neliömetrien kokoinen.