Pohjois-Koreassa naisille ja miehille vain 15 sallittua hiustyyliä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koko maailma on varpaillaan Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen kiristyneiden välien takia. Pohjois-Koreassa harjoitettava politiikka eroaa suuresti länsimaisesta tavasta hallita ja ohjata kansaa. Suomalainen toimittaja Mika Mäkeläinen raportoi pohjoiskorealaisten säännöistä.

Yleisradion toimittaja Mika Mäkeläinen on julkaissut Twitteriin kuvia pohjoiskorealaisista parturikampaamoista. Kuvissa on valtion teettämät julisteet maassa sallituista kampaustyyleistä. Kuten tiedetty, ei tavalliset kansalaiset saa uhmata johtajiaan – saati leikkauttaa samanlaista kampausta.

Mäkeläisen twiiteissä on 15 sallittua hiustyyliä naisille. Myös miehille on olemassa samanlainen ohjejuliste. Hiusten värjääminen ei ole sallittua. Pjongjangissa raportoiva Mäkeläinen on raportoinut uhkaavassa tilanteessa olevan maan viettävän tavallista arkea länsimaiden painostuksesta huolimatta. Ylen Uutisten mukaan paikalliset ovat kertoneet suomalaistoimittajalle olevansa levollisin mielin, koska tietävät voittavansa sodan, mikäli sellainen on syttyäkseen.