Suomi valittiin maailman turvallisimmaksi matkailumaaksi

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

100 vuotta täyttävä Suomi on saanut tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin palstatilaa kansainvälisistä matkailualan julkaisuista, sillä mediat Lonely Planetista Forbesiin ovat nostaneet Suomen suosikkikohteiden joukkoon. Nyt Suomi on jälleen saanut erittäin merkittävän tunnustuksen.

Splash
Kuva: Stara

Terrori-iskujen aikakaudella matkakohteen turvallisuudella on entistä suurempi merkitys valittaessa matkakohdetta. Nyt Suomi on valittu maailman turvallisimmaksi matkailumaaksi. Kyseessä on kansainvälisesti arvostetun World Economic Forumin toteuttama Travel and Tourism Competitiveness 2017 -raportti, jossa Suomi nousi turvallisuuden listaykköseksi koko maailmassa.

Maailman toiseksi turvallisimmaksi matkailumaaksi nimettiin Yhdistyneet Arabiemiraatit ja kolmanneksi Islanti. Neljäntenä oli Oman ja viidentenä Hong Kong. Kymmenen kärkeen mahtuivat tässä järjestyksessä myös Singapore, Norja, Sveitsi, Ruanda ja Qatar. Raportissa tutkittiin yhteensä 136 maata.