Upeita iltasatuja tytöille – tarinoita aidoista naissankareista!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Toimittajana työskennellyt Elena ja käsikirjoittajana ja näytelmäkirjailijana toiminut Francesca olivat huomanneet, että kaikki tytöille suunnatut tarinat olivat täynnä erikoisia ja heikkoja naishahmoja. Prinsessojen ongelmat selviävät tarinoissa aina prinssin tai hyvän haltijan avulla, ja onnellinen loppu on aina se, että tyttö pääsee elämään linnaan prinssin kanssa.

Naiset päättivät tehdä asialle jotakin ja kirjoittaa oman satukirjan lapsille. Francesca ja Elena kirjoittivat 100 tarinaa oikeista naisista, jotka olivat onnistuneet itse saavuttamaan elämässään jotakin merkittävää ja toimivat hyvänä esimerkkinä nuorille tytöille, jotka voivat ottaa heistä mallia.

Francesca ja Elena toivovat, että vanhemmat lukisivat Good Night Stories for Rebel Girls -kirjan tarinoita tyttärien lisäksi myös pojilleen, koska poikien olisi myös hyvä oppia tosielämän naissankareista. Kirjassa on tarinoita muun muassa naispuolisista huippu-urheilijoista, vaikuttajista, kokeista, taiteilijoista ja astronauteista.

If Cinderella were a guy

This perfectly sums up what's wrong with fairytales

Publié par Rebel Girls sur mardi 18 avril 2017