Baarimikot testissä – tunnistavatko alaikäisen ulkonäöstä?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Baarimikot näkevät työssään monenlaisia ihmisiä ja heistä tuleekin yleensä vuosien saatossa todella hyviä lukemaan ihmisten käytöstä ja mielialaa. Nyt baarimikoille annettiin haaste, jossa heidän tuli arvata ihmisistä, että ovatko he alaikäisiä vai eivät.

Asiakkaiden iän arvioiminen voi olla välillä hankalaa, minkä vuoksi monien työtä onkin helpotettu sillä, että esimerkiksi kaupassa henkilöllisyyystodistus kysytään jo mikäli asiakas näyttää alle 30-vuotiaalta. Nyt baarimikkojen tuli tunnistaa heidän edessään seisovista ihmisistä ketkä ovat alaikäisiä ja ketkä tarpeeksi vanhoja juomaan alkoholia.

Baarimikot kertovat, että yleensä alaikäisen tunnistaa ulkonäön sijaan hermostuneisuudesta tai muulla tavoin poikkeavasta käytöksestä parhaiten. Tehtävä ei ole kovin helppo, ja baarimikot yllättyvätkin siitä miten huonosti he osasivat arvioida potentiaalisia baarin asiakkaita ulkonäön perusteella.