Mastercard lanseerasi sormenjäljen tunnistavan luottokortin – ei enää pin-koodeja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luottoyhtiö Mastercard on kehitellyt uuden ajan luottokortin, jonka se uskoo mullistavan korttimaksamisen. Kortti nimittäin tekee pin-koodin syöttämisestä kassan maksupäätteeseen historiaa.

Mastercardin kortti on varustettu samankaltaisella biometrisellä sensorilla kuin monet nykyiset älypuhelinmallit. Se tunnistaa käyttäjän sormenjäljen, eikä pin-koodia tarvitse näin ollen syöttää ostoksia tehdessä.

Mastercardin turvallisuuspäällikkö Ajay Bhallan mukaan sormenjälkitunnistin tekee luottokortilla maksamisesta turvallisempaa, sillä sormenjälkeä on vaikea kopioida. Tieturvaan erikoistuneen Security Research Labs -konsulttiyhiön mukaan näin ei kuitenkaan välttämättä ole.

– Sormenjälkien kopioimiseen tarvitaan vain lasia tai muuta materiaalia, jota olet joskus koskettanut, Security Research Labsin johtava tutkija Karsten Nohl paljastaa BBC:lle.

Tästäkin huolimatta Nohl suhtautuu varovaisen optimistisesti tekniikkaan. Hänen mukaansa sormenjälkitunnistus on nykyisiä vaihtoehtoja, kuten pin-koodia, turvallisempaa.