IKEA suunnittelee ravintolaketjun perustamista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ikean liikkeissä ei vierailla usein pelkästään huonekaluja ja kodintarvikkeita ostamassa, vaan myös syömisen merkeissä. Lähitulevaisuudessa huonekalujätin kuuluisia lihapullia ja muita ruokia saatetaan nauttia myös varsinaisten tavaratalojen ulkopuolella.

Ikea suunnittelee avaavansa erillisiä ravintoloita ja kahviloita ympäri maailmaa. Idean taustalla on tavarataloketjun ruokapuolen valtava suosio. Fast Company -sivuston mukaan jopa 30 prosenttia Ikean asiakkaista saapuu liikkeisiin vain syömään.

Ikea on jo aikaisemmin avannut menestyksekkäiksi osoittautuneita, välaikaisia pop up -ravintoloita Lontooseen, Pariisiin ja Osloon. Idea vakituisista Ikea-ravintoloista on vielä kehitysasteella, mutta Ikea Foodin toimitusjohtaja Michael La Cour on ajatuksesta innoissaan.

– Uskon, että ideassa olisi potentiaalia. Toivon asiakkaiden sanovan tulevaisuudessa. Ikea on upea paikka syödä, ja he muuten myyvät myös huonekaluja, La Cour vihjaa.