Haluatko tuntea olosi pieneksi? Tältä Maa näyttää Saturnuksen renkaiden välistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin suurelta paikalta kuin kotiplaneettamme saattaakin tuntuakin, se on vain pieni piste kosmisessa mittakaavassa. Joskus asioita saattaakin olla hyvä katsoa toisenlaisesta perspektiivistä, johon NASAn julkistama tuore kuva tarjoaa mahdollisuuden.

Yhdysvaltojen avaruushallinnon Cassini-luotain tutkii parhaillaan Saturnuksen kuita. Taannoin se ikuisti kuvan, jossa Maa näkyy planeettaa ympäröivien valtavien renkaiden välistä. Kotiplaneettamme ilmenee noin 1.4 miljoardin kilometrin päästä otetussa kuvassa tähteä muistuttavana pineneä pisteenä.

NASA paljasti taannoin Cassinin keräämien tietojen paljastaneen, että Saturnuksen Enceladus-kuussa saattaa olla edellytykset elämälle. Kuusta irtoaa vetymolekyylejä, mikä voi viitata kuumiin lähteisiin kuun pinnan alla sijaitsevassa meressä. Kuumat lähteet voisivat mahdollistaa yksinkertaisen elämän, kuten bakteerien ja mikrobien kehittymisen.

 

NASA